Spinat – sået i efteråret og omplantet

30. marts 2023

Tidlig spinat: Midt i februar fjernede jeg fiberdugen, som havde passet på de spinatplanter jeg lidt frisk såede i september sidste år. Først tænkte jeg, at omkring 50 planter måske havde overlevet vinterens kulde – og sneglenes bid i efteråret. Det skrev jeg om i et indlæg – her.

I marts har vi haft ufattelige mængder regn, igen – men også dejligt varme dage, og spinaten fik virkelig godt fat. Derfor besluttede jeg mig for sidste weekend, at plante dem om, ved at flytte dem til sidste års hvidløgsbed. I bedet står iøvrigt 5 hvidløg (solohvidløg) som jeg havde overset da jeg høstede dem og de sidste gulerødder. De får naturligvis lov at stå – kunne jo være dejligt med tidlige hvidløg.

Nu er de så plantet om, og der var – hold fast, over 100 planter. Nogle fik hønsene, andre var små og stakkels, men de fleste står altså nu i nyt bed. Forleden kom nattefrosten tilbage, og det satte dem lidt i stå. Så når nattefrosten kommer igen, måske om et par dage, lægger jeg lidt halm rundt om planterne, for at beskytte dem lidt.

Sorten er iøvrigt “Racoon” som jeg er rigtig glad for. Jeg købte frøene hos Albinus Frø, og fik som jeg har skrevet om før, glæde ved at glemme og overse en enkelt plante som gik i både stok og frø.

Konklusionen er todelt: Dels kan man godt bruge sine egne spinatfrø, når bare det ikke er F1 – dels kan man godt så om efteråret, hvis man beskytter dem i løbet af vinteren. Måske er det kun denne sort, som jeg blandt andet valgte fordi den netop er stærk og god at så tidligt.

Kan man få for meget spinat?

Jeg kan ihvertfald ikke. Det vi ikke selv når at spise, får familie og venner – eller bliver blancheret og lagt i fryseren. Så, nu skal der sås en enkelt række mere, som supplement til de første 100 efterårs såede planter. Alt er godt!

Kh Marianne

Tags: , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *