Saltede citroner og lime – en forårsbebuder

30. januar 2023 Saltede økologiske citroner og lime. Have og Husflid blog

Det er første gang, at jeg har prøvet at salte citroner selv, men det er så nemt, at jeg undrer mig over jeg ikke har lavet det før. Januar og februar måned er helt perfekt tidspunkt for den slags opgaver. Citrusfrugterne er nemlig både gode og billige lige nu. Og så duften og smagen…

Selve det at lave de saltede citroner, tager ingen tid. Det er ventetiden der er lang, imens de saltes i god grov salt og egen saft. Nogle opskrifter lyder på en måneds ventetid, andre tre. Uanset hvad, er det helt sikkert ventetiden værd.

Fordi jeg ikke har prøvet at lave det før, og kun smagt andres, er spændingen stor. For smagen, er helt fantastisk, fuld af salt sødme – som sol og sommer på glas, og rigtig god til grillmad.

Jeg har brugt en blanding af forskellige slags citroner og saftige lime. Alle økologiske, naturligvis. Da jeg har lavet et stort glas fuld, tog jeg 1 citron og 1 lime til side, hvor kun saften skal bruges.

Hertil skal bruges et passende sylteglas og masser af groft salt. Jeg bruger næsten altid den grove middelhavssalt, som jeg synes har en god smag. Citrusfrugterne vaskes og en efter en, skæres der et kryds næsten helt igennem, og de fyldes med salt.

Læg de fyldte citrusfrugter ned i glasset, pres dem lidt sammen, og fyld op med salt omkring dem. Nogle opskrifter siger ca. 1 dl salt pr citron, andre – bare fyld op. Så jeg valgte det sidste, og det svarer nok rimelig godt til det første.

Herefter presses saften af en citron pr. 5 citroner eller citrusfrugter du har saltet. Til min portion, valgte jeg at presse saften af både 1 citron og 1 lime. Saften hældes i glasset, som lukkes og stilles koldt og mørkt, mindst 1 måned.

Som sagt er der forskel på opskrifterne med hensyn til hvor længe de skal salte. Vi får se, men mon ikke det kommer til at passe, til vi starter grillsæsonen ved påsketid.

Marianne Damgaard Porsborg

Tags: ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *