Tehætte og hætte til stempel-kaffekanden

14. oktober 2022

På det seneste har jeg designet en del små strikkeopskrifter. Der er fx opskrifter på hjemmesko, tehætter og varmere til din stempelkande. Her skal indlægget handle om de sidste to ting, som du kan lave selv.

I vores familie drikker vi både meget te og kaffe. Vi er kan lide stærk kaffe i god kvalitet, og jeg er vild med sort te. Kan faktisk næsten ikke undvære min sorte morgente med mælk… Så te og kaffekander, har vi haft mange af. Den seneste tekande er vist egentlig en lille kaffekande, købt i en genbrugsbutik for 17,50 kr. Lige til at holde ud!

Uld er isolerende, kort fortalt. Islandsk uld, er mere isolerende end så meget andet uld, på grund af blandingen af korte og lange fibre. Brugt på kroppen, giver uldtøj helende varme til ømme led og muskler. Ulden holder simpelthen på varmen. Derfor skulle mine opskrifter til tehætter og stempelkande-varmere naturligvis designes til islandsk uld.

Her ser du min stempelkande-varmer. Eller kaffevarmer, kan man vel også kan kalde den. Både tehætten og kaffevarmeren er designet til strik i det tykkeste islandske uldgarn. I min garnwebshop kan du både købe opskriften uden garn til download, og i kit med garn, rabat og opskrift i papirformat.

Begge dele er hurtige strikkeprojekter, måske som en god gaveidé til en du holder af. De passer til kander der kan rumme ca. 1 liter kaffe eller te – og holder teen og kaffen varm tilpas længe.

Garnet laves i flotte naturfarver og hedder Jöklalopi, tidligere: Bulkylopi. Det laves af det gode, gamle islandske garnfirma Istex, som kun bruger uld fra landets egne får. Du kan se og købe garnet – her.

God fornøjelse!

Kh Marianne

 

Tags: , , , , , , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *